Anslut ert företag till fjärrvärme.

Vill ni undersöka möjligheten att ansluta er fastighet till fjärrvärme? Kontakta någon av våra säljare eller fyll i formuläret så kontaktar vi er.

Vi är intresserade av fjärrvärme.

Fyll i formuläret så hör vi av oss.

Anslutning i fem steg.

Steg 1 - Intresseförfrågan eller kontakt från dig.

Kontakta oss och se om det finns möjlighet att få fjärrvärme till din fastighet. Vi skickar ibland ut intresseförfrågan till fastigheter som finns i närheten av vårt fjärrvärmenät. Du kan också fylla i en servisanmälan för fjärrvärme och skicka till oss.

 

Steg 2 - Offert.

För att skicka en offert på fjärrvärme behöver vi några uppgifter: Hur mycket energi behöver ni idag för att värma upp och varmvattenförsörja er fastighet? Hur stor är den uppvärmda ytan? Hur många lägenheter har fastigheten? Ofta gör vi också ett första besök till fastigheten för att se hur vi bäst kan nå den med en fjärrvärmeledning. Vill ni ha ett pris på en komplett installation av fjärrvärme behöver vi även veta vad fastigheten har för värmeinstallation idag.

Steg 3 - Avtal.

I offerten skickar vi oftast med ett avtalsförslag på fjärrvärme som du kan underteckna och skicka tillbaka till oss. I offerten brukar vi också ange en leveranstid. Normalt behöver vi cirka 8-12 arbetsveckor från tecknat avtal tills att ni får fjärrvärme inkopplat. Ibland kan det gå fortare, men ibland kan det också ta längre tid.

 

Steg 4 - Anslutning.

Vi kontaktar er för projektering av fjärrvärmeledningen på er tomt och var det är lämpligast att placera fjärrvärmeväxlaren i fastigheten. När det är dags för utförande gräver vi, lägger ner fjärrvärmeledning och installerar fjärrvärme i er fastighet. En funktionsbesiktning görs när allt är klart och här är ni välkomna att vara med. Då får ni också information om hur fjärrvärmen fungerar och hur ni kan ställa in värmen på reglerutrusningen. Ni får även råd och tips om vad som kan vara bra att ha koll på.

Steg 5 - Energimätning och fakturering.

Den fjärrvärmeenergi som ni använder i fastigheten mäts upp på en värmemätare. Mätaren läses av via en radiosändare eller via annan kommunikation. Fakturering av fjärrvärme sker sedan månadsvis, till de avgifter och priser som finns i ert fjärrvärmeavtal.