Om Borås Energi och Miljö.

Vår vision är att tillsammans med boråsarna skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad. Borås Energi och Miljö ansvarar för infrastruktur i Borås såsom fjärrvärme, avfallshantering, vatten och avlopp. Vi har över 350 medarbetare hos oss och 98 olika yrken. Omsättningen uppgår till cirka en miljard. Bolaget ingår i Borås Stadshus och är en av Borås mest spännande och utvecklande arbetsplatser.

Våra anläggningar.

I Borås Stads kretslopp har Borås Energi och Miljö ett flertal anläggningar för avfall, vatten, avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla och el. Här omvandlas bland annat restprodukter från skogsavverkning och hushållsavfall till bland annat varmvatten och behagligt inomhusklimat på jobbet.

Lev hållbart. Lev mer.

Vi bor i en stad där vi har en gemensam uppgift. Varje dag drar vi våra strån till stacken. Det fina med att arbeta för en hållbar stad är att alla bitar är viktiga. Och det du bidrar med gör skillnad. Det kan vara så enkelt som att välja fjärrvärme och byta kläder med vänner. Ta cykeln och äta klimatsmart. Eller att uppmuntra familjen att vara snabb i duschen och använda snålspolning på toaletten. Samtidigt som du gör vad du kan, tar vi hand om stadens kretslopp. Det vi pratar om är ett samarbete som gör att planeten kan leva och du kan leva mer.

Vår organisation.

Borås Energi och Miljö ingår i Borås stadshus, som i sin tur ägs till 100 procent av Borås Stad. Vi omsätter årligen cirka 1 miljard kronor och är cirka 350 anställda.

Vår årsredovisning.

Läs mer om vad som hände 2023 och ekonomiska rapporter i vår års- och hållbarhetsredovisning.

Hållbarhetspolicy.

Vi förädlar energi för ett fossilfritt samhälle och för att skapa en hållbar kretsloppsstad.

Code of conduct.

Uppförandekoden beskriver vad som kan förväntas av vårt bolag och av oss medarbetare.