Hållbara tips

Skönt att sortera mera hemma

Genom att sortera mera lägger du grunden för en hållbar framtid. Det kanske låter som en droppe i havet, men det du gör skapar ringar på vattnet. Inspireras av nedan hållbara tips och dela med dig.

Emil tipsar om


Papperspåsen
Använd den medföljande behållaren till papperspåsen så att avfallet ventileras, det gör mer skillnad än man kanske tror.

Använd minimizern.

Komprimera all mjukplast med hjälp av minimizern i en plastpåse, till exempel en brödpåse. Det underlättar återvinningen och du får mer plats i kärlet. Placera behållaren till exempel under diskbänken.

Låna, dela och med dig till andra.
Behöver du ett verktyg som du inte har hemma, fråga och låna från någon istället för att köpa hem. Det kan ju innebära att man får experthjälp samtidigt.

Crisolita tipsar om

App app appen - Sortera med mera
Är du osäker på vilket material en förpackning är utav och hur den skall sorteras. Läs på förpackningen eller sök i sorteringsguiden i appen Sortera med mera.

Panta dina returbuntar på Boda och Lusharpan återvinningscentral finns panta mera express som gör det lätt att panta mycket och det går snabbt.

Ta med egna påsar till affären
Ha alltid en påse med dig i handväskan för att slippa köpa en påse när du handlar.


Tjej med säck med pantburkar och flaskor framför Pantamera pantmaskin

Milia tipsar om

Vik ihop och platta till förpackningarna för att underlätta återvinningen och få mer plats i kärlet. Vill du vika t ex en mjölkkartong riktigt minimalt, kolla här. Tävla mot en komis vem som är snabbast och får det minsta paketet.

Undvik matsvinn
Ta vara på frukt, bruna bananer kan frysas in och sedan användas i exemplevis smoothien.

Gör en egen EJ REKLAM-skylt att sätta på brevlådan för att undvika massa reklamblad.

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Måndag–fredag: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.