Dumpa schysst

Avfallsdumpning är inte trevligt för någon. Men det finns ett schysstare sätt att bli av med ditt grovavfall och trädgårdsavfall. Lås oss hämta ditt grovavfall hemma utanför din bostad, prenumerera på hämtning av fallfrukt, ogräs, löv, gräsklipp och ris med ett separat kärl vid tomtgränsen eller beställ en storsäck för ett tillfälle.

Vi hämtar ditt grovavfall

Nu erbjuder vi en ny tjänst där vi kan hämta ditt grovavfall hemma utanför din bostad. Grovavfall är avfall som kan uppstå i ditt hushåll som är tungt och skrymmande till exempel: möbler, mattor, madrasser, vitvaror (tömda och tejpad dörr), husgeråd, stora leksaker, gräsklippare (tömd på bränsle), cyklar, skottkärror, toalettstolar, barnvagnar, större elektronik t ex tv eller kläder. Farligt avfall kan inte hämtas.

Vi hämtar upp till fem enheter per tillfälle vid din tomtgräns eller utanför din bostad för 1 300 kr. Mindre föremål ska vara sorterat i olika materialslag och paketerat eller buntat i kollin. Varje enhet får inte väga mer än 25 kg och vara högst 2,5 meter långt. Vid hämtning av större eller tyngre föremål, än vad som gäller för ett kolli enligt ovan, debiteras avgift, 540 kr, för dubbelbemanning. Vid beställning ska kunden ange vad som ska hämtas för bedömning om hämtning kan erbjudas. Avgift för bomkörning är 360 kr. Beställ i formuläret längre ner på sidan.

Vi styr hämtningsuppdragen geografiskt för en effektiv och miljöriktig hämtningsrunda och vi hämtar ditt grovavfall inom 14 dagar efter din beställning. Du får svar med e-post vilken dag vi kommer och hämtar. Tänk på att grovavfallet endast hämtas från farbar väg för lastbil.

Borås Energi och Miljö utför denna utökade service för ett cirkulärt omhändertagande av avfall och för en hållbar stad. Därför kommer allt som kan återbrukas att skänkas till någon välgörenhetsorganisation, exempelvis Borås Stads Återbruk

Låt oss hämta ditt trädgårdsavfall

Kärl för trädgårdsavfall
Du betalar endast 1 640 kr för 15 tillfällen (under perioden april–oktober) för kärlabonnemanget. Jord, lera, sten och grus kan inte läggas i kärlet, för detta erbjuder vi storsäcks-alternativet. Tömning sker på torsdagar ojämn eller jämn vecka beroende på var du bor. Du behåller sedan kärlet över vintern till nästa period. Storleken på kärlet är 190 liter. Vill du ha en extra tömning utöver dessa kostar det 370 kr per gång.

Storsäck
Utkörning och hämtning av en fylld storsäck (1 m³) kostar 900 kr (fakturering sker vid utkörning). I storsäcken kan du lägga jord, lera, sten och grus eller fallfrukt, ogräs, löv, gräsklipp och ris (observera att du inte kan blanda de olika materialgrupperna).

Skaffa ett trädgårdsabonnemang eller beställ en storsäck i formuläret nedan.

Tänk på att trädgårdsavfall kan väga mycket så lägg inte för mycket trädgårdsavfall i kärlet. Prova gärna att rulla kärlet själv under tiden du fyller det. Kan du hantera det på ett enkelt sätt är det troligtvis även lagom för hämtningspersonalen.

Invasiva växter

Invasiva växter får inte läggas i trädgårdskärlet. Mindre mängder invasiva växter från privatpersoner klassas som hushållsavfall och kan lämnas på våra återvinningscentraler. Växtdelarna ska plastas in och tejpas ordentligt så att växtdelar inte kan spridas. Kontakta personalen på centralen för anvisningar var du ska lägga dem, de får ej läggas i kärl för trädgårdsavfall.

Läs mer om invasiva arter på Borås Stads hemsida.

Beställa trädgårdsabonnemang, storsäck eller hämtning av grovavfall

Jag vill beställa: * (obligatorisk)
Jag vill beställa:
Tjej som lägger trädgårdsavfall i en storsäck

Beställ hämtning av storsäck

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Måndag–fredag: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.