Vattendagen 22 augusti 2020 - INSTÄLLT

Ledningsgruppen för Vattendagen från Borås Energi och Miljö, Korpen Borås och Simklubben Elfsborg har vid sitt möte 2020-08-07 beslutat om att ställa in Vattendagen och Viskan Open Water. Detta med hänvisning till gällande restriktioner och beslut från Regeringen och folkhälsomyndigheten avseende ”max 50 deltagare” vilket fortfarande ligger kvar som en gräns.

Nedan utdrag från Folkhälsomyndighetens hemsida gällande information till arrangörer av arrangemang och sammankomster.

”Händelser som sammanför många människor kan under vissa omständigheter ligga till grund för stor smittspridning. Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare. Det handlar till exempel om demonstrationer, föreläsningar, teaterföreställningar, idrottstävlingar, danstillställningar, marknader och mässor”

Vi är mycket ledsna för att behöva ta detta tråkiga beslut, men vi vill genom vårt beslut inte riskera eller bidra till en eventuell ökad smittspridning genom att samla mycket folk, genomföra tävlingar och prova på samt övriga aktiviteter i Stadsparken och området kring Viskan.

Vi kommer nu att ta nya tag och planera för Vattendagen 2021 som kommer att genomföras lördagen den 21 augusti och då som en del av firandet ”Borås Stad 400 år”, välkomna då.

För Vattendagen, Jonas Söderberg, sportchef Simklubben Elfsborg

Nyheter

Ⓒ Copyright Borås Energi och Miljö