Tillsammans med boråsarna vill vi skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad. En stad där alla som bor och verkar i Borås hjälps åt och där olika energiströmmar tas till vara och omvandlas till nyttor för stadens företag och invånare.


Välkommen att delta i Kretsloppsveckan 2021!

MÅNDAG 27 SEP ONSDAG 29 SEP FREDAG 1 OKT

Åter i bruk

Borås Stads butik med bygg och second hand har öppet måndag (kl 13-18), onsdag (kl 13-16) och fredag (kl 13-16) i kretsloppsveckan. Här kan du även lämna in saker som går att återanvända.

TISDAG 28 SEP

Smarta kartan

Vår lokala delningskarta Smarta Kartan 7H samlar verksamheter där du kan byta, dela, ge & få, låna och hyra nära dig - så att du enkelt kan hitta verksamheterna i Sjuhärad och börja dela mera! Vet du att du exempelvis kan låna fritidsprylar, rädda mat och äga hönor tillsammans med andra? Visning av Smarta kartan, Navets nya avdelning HUBben och cykelsafari till några av verksamheterna.

ONSDAG 29 SEP TORSDAG 30 SEP

Nummerlappsutdelning Kretsloppet

Hämta din nummerlapp till Kretsloppet på vårt huvudkontor Elektra, Västerlånggatan 10. Öppet onsdag kl 15.00-18.00 och torsdag 10.00-18.00.

ONSDAG 29 SEP

Digital föreläsning - Portionen under tian

Att laga mat som är bra för dig, din plånbok och planeten behöver varken vara svårt eller krångligt! Du får med dig konkreta tips och verktyg till hur du kan äta och leva mer cheap oavsett om din ingång är att äta mer hälsosamt, dra ner på dina matkostnader eller att leva ett liv som inte tär lika mycket på våra gemensamma planetära resurser. Du får med dig massor av inspiration till mer växtbaserad matlagning, information om hur det vi äter påverkar vårt klimat samt ett helt gäng med tips för att leva och äta mer cheap. 

ONSDAG 29 SEP

Infoträff om nya insamlingssystemet

Kom och kika på nya avfallskärlen och ställ frågor om nya insamlingssystemet Sortera mera hemma. Vi bjuder på fika.

Hedvigsborgs grusplan kl 16.00-19.00

TORSDAG 30 SEP

Uppstart Minimeringsmästarna

Uppstarten för projektet Minimeringsmästarna sker för deltagande familjer/hushåll. Alla är välkomna att haka på första utmaningen på temat hållbar konsumtio, se vår Facebook-sida.

FREDAG 1 OKT LÖRDAG 2 OKT

Visning av sopbil och nya kärl

Kom och se hur de nya sopbilarna ser ut som kan samla in flera olika sorters avfall och hålla det åtskiljt. Vi svarar på frågor om nya insamlingssystemet.

Ryavallen

FREDAG 1 OKT

Specialloppet Kretsloppet

Alla skall ha samma chans att uppleva glädjen med att delta i en löptävling. Fredagen den 1 oktober går starten för Specialloppet där alla med funktionsvariationer kan delta. Specialoppets banor är anpassade med liten höjdskillnad, mestadels asfalt och breda stenplattor vilket gör det lätt att ta sig fram till fots eller med hjälpmedel som rullstol eller rullator.

LÖRDAG 2 OKT

Kretsloppet

Kretsloppet i Borås fokuserar mer än någonsin på löparglädje, motivation och folkhälsa. Sen april har många löpare deltagit i Kretsloppscupens olika lopp som genomförts både fysiskt och digitalt. Den stora finalen är retsloppet 2 oktober. Var med och skapa löparglädje med oss.

LÖRDAG 2 OKT

Mat- och klimatmässa samt swopping

Forskare från Högskolan i Borås medverkar och bjuder på smakprov av "framtidens mat" - kött av svampprotein. Vi bjuder soppa på skänkta svinn-grönsaker och på vegansk plockmat. Försäljning av närproducerad mat. Stefan Nilson från tidskrfiten "Mat och Klimat" medverkar, korta filmade föreläsningar, tipspromenad, utställning. Naturskyddsföreringen håller i swoppping.

FREDAG 1 OKT LÖRDAG 2 OKT

Loppis på Navet

Navet har rensat och röjt ut, kom och fynda utbildningsmaterial, böcker, förvaring, förvaringslådor, ficklampor, lödkolvar, limpistoler, verktyg, elektronik, mikrobits, allt du inte visste du behövde!

Ⓒ Copyright Borås Energi och Miljö