Grundskola

Du som arbetar med barn och ungdomar i grundskolan kan här hitta vidare till material som handlar om avfallssortering. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att göra eleverna till medvetna avfallssorterare för att vår miljö ska slippa få fler miljöbovar som tanklöst slänger vad som helst, hur som helst.

Navet


Är du lärare i Borås känner du givetvis till Navet. På Navet arbetar de med tema om miljön där bland annat avfallshantering tas upp. Material finns att låna. Läs mer på Navets hemsidalänk till annan webbplats.

Batteriinsamlingen


Batteriinsamlingen har material både för förskola och skola. Skolmaterialet är lämpligt för barn i mellanstadieåldern och kan beställas kostnadsfritt på batteriinsamlingens hemsidalänk till annan webbplats.

Sopor.nu


Sopor.nulänk till annan webbplats hittar du spel, lektionstips och experimentbank. Massvis med bra idéer om vad man kan göra med både yngre och äldre barn.  

Avfall Sverige


Avfall Sverige har kampanjer för att få oss alla att hantera vårt avfall rätt. Filmer som du kan visa för dina elever finns på Avfall Sveriges hemsidalänk till annan webbplats.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen


FTI har hand om insamling av förpackningar och tidningar i Sverige. På FTI's hemsidalänk till annan webbplats finns material att beställa anpassat för skolor och filmer att visa.

Vattenskolan


Här lär du dig hur dricksvatten produceras och hur avloppsvatten renas. Till vattenskolan.länk till annan webbplats
Besöksadress: Västerlånggatan 10 (kontor) | Postadress: Box 1713, 501 17 Borås | Fakturaadress: Box 902, 501 10 Borås
Kundcenter: 020 97 13 00 | Växel: 033 35 81 00 | Fax: 033 35 71 61 | E-post: kund@borasem.se | Org.Nr: 556527-5590
Följ Borås Energi och Miljö